Over ons

Ik ben Marianne Niezen, de initiatiefnemer van deze website. Sinds 2009 ben ik werkzaam als leerkracht basisonderwijs. Na drie jaar te hebben gewerkt in Eindhoven, ben ik verhuisd naar Zwolle, waar ik voornamelijk aan de bovenbouwgroepen heb lesgegeven.

Het idee van de website is enkele jaren geleden ontstaan tijdens de Master opleiding Leren en Innoveren. Ik deed toen onderzoek naar de kerndoeldekking van het thematische aanbod voor wereldoriëntatie op een jenaplanschool. Tijdens dat onderzoek kwam ik erachter dat meerdere basisscholen tegen dezelfde hulpvragen aanlopen. Projectmatig lesgeven met behulp van een methode kost heel veel geld. Echter zelf een curriculum ontwikkelen kost heel veel tijd en energie. Daarnaast moet het aanbod ook nog voldoen aan de eisen van de onderwijsinspectie. Een online database gevuld met wereldoriënterende projecten biedt hiervoor een oplossing.

Wijsdewereldin is geen methode, maar een inspiratiebron. Zodat iedere school naar eigen behoefte wereldoriëntatie kan vormgeven. Afhankelijk van de interesses en talenten van leerlingen, ouders en collega’s.

Dankzij de subsidie van het Leraren Ontwikkel Fonds werd het mogelijk om mijn idee verder uit te werken, in samenwerking met mijn collega’s van de Parkschool in Zwolle: Rana Steensma, Eline Dotinga, Suzanne Aalberts en Sandra During.